TA STRONA UŻYWA COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności. {Ok, Zamknij} {http://www.hotelukroczka.pl/Polityka-prywatnosci}

pokaz slajdów
facebook
Zwierzęta zwierzęta
 
Kontakt
Polityka prywatności

INFORMACJE O POLITYKCE PRYWATNOŚCI I STOSOWANIA PLIKÓW COOKIES DLA GOŚCI HOTELU I RESTAURACJI “U KROCZKA”


Celem opracowania niniejszej polityki jest poinformowanie o zasadach ochrony prywatności podczas wykorzystywania informacji, jakie otrzymujemy bezpośrednio lub pośrednio od naszych Klientów, w tym również informacji pozyskiwanych za pośrednictwem naszych stron internetowych.

 

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Hotel i Restauracja “U Kroczka” Monika, Mariusz Mazur z siedzibą w Rzeszowie (35-213 przy ulicy Krakowskiej 316, adres e-mail: hotelukroczka@hotelukroczka.pl
 

2. Administrator danych informuje, iż podane dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), nazywane w skrócie RODO.
 

3. Podanie przez Klienta danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne, jednakże konieczne w celu wykonania rezerwacji pobytu, zawarcia i wykonania umowy lub wystawienia faktury za świadczone usługi. 
 

4. Zbieramy następujące dane osobowe:

– Podczas rezerwacji dokonywanych osobiście, drogą telefoniczną lub mailową lub przez formularz kontaktowy dostępny na stronie hotelu, a także meldowania Klienta w hotelu: a) Imię i Nazwisko; b) Adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto); c) Nr dokumentu tożsamości; d) Numer telefonu; e) Adres e-mail; f) Dane Przedsiębiorstwa wraz z nr NIP ( w przypadku wystawiania faktury VAT na przedsiębiorstwo). Dane dzieci takie jak imię, nazwisko, data urodzenia zbierane są wyłącznie od ich rodziców lub opiekunów prawnych w celu ustalenia ich wieku i przysługujących im zniżek.

– Podczas zakupu usług świadczonych przez Hotel i Restaurację “U Kroczka” - organizacja wydarzenia, jako firma lub prywatnie: imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail, nazwa i adres firmy, numer NIP.
 

5.Zebrane dane osobowe przetwarzamy w następujących celach:

  • zapewnienia najwyższej jakości usług dla Gości hotelowych

  • dokonania rezerwacji pobytu oraz wykonania kompleksowej usługi hotelowej, a także tworzenia i przechowywania dokumentacji prawnej zgodnie ze standardami księgowości

  • zawarcia i realizacji umów oraz wystawiania faktur

  • prowadzenia korespondencji dotyczącej świadczonych usług 

  • obsługi pobytu Klienta w hotelu: zarządzanie listami klientów, którzy zachowali się niewłaściwie podczas pobytu (zachowanie agresywne i antyspołeczne, naruszenie warunków umowy z hotelem, naruszenie zasad bezpieczeństwa, kradzież, wyrządzenie szkody i wandalizm, problemy przy płatności)

  • zapewnienia bezpieczeństwa Gościom hotelowym i innym osobom przebywającym na terenie Hotelu (utrwalanie wizerunku za pomocą monitoringu)
     

6.W przypadku, gdy Gość wyraził zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, Hotel przetwarza dane osobowe w tym celu, tj. w celu kierowania do Gościa informacji marketingowych, ofert o swoich usługach, a także lepszego poznania wymagań i życzeń Klienta.
 

7. Odbiorcami Państwa danych osobowych będą te podmioty, którym mamy obowiązek przekazywania danych na gruncie obowiązujących przepisów prawa, w tym Urząd Skarbowy, a także nasi pracownicy oraz podmioty świadczące na Naszą rzecz usługi księgowe, prawne, transportowe, dostarczające przesyłki kurierskie i pocztę.
 

8. Dane zebrane na potrzeby świadczenia usług hotelarskich będą przetwarzane przez okres określony w przepisach prawa, a w przypadku danych zebranych na podstawie zgody do czasu jej odwołania. Dane pozyskane na podstawie zgody w celach marketingowych będą przetwarzane przez okres ważności zgody na cele marketingowe.
 

9. Klientom hotelu przysługuje  prawo dostępu do treści danych, ich poprawiania, prawo do przenoszenia danych, oraz prawo otrzymania kopii danych osobowych przetwarzanych przez hotel. Ponadto prawo wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie, żądania ograniczenia ich przetwarzania, usunięcia, oraz prawo do bycia zapomnianym w przypadku przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych.
 

10. W przypadku stwierdzenia, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 
 
O nas
Informacje
POGODA U NAS dzisiaj | jutro
chmurka 0 mm termometr 0° C
chmurka 0 mm termometr 0° C
 Adres:  ul. Krakowska 316,  35-213 Rzeszów   
Tel:  17 860 10 30,  17 860 10 31   |   Fax:  17 860 10 32   |   E-mail:  hotelukroczka@hotelukroczka.pl
Realizacja: BigCom
aktualizacja:  2012-12-13 11:47